shampanjalasit

Infodevaaja 1vee!

Lähestyvä juhannus sai minut muistelemaan vuoden takaisia asioita. Tarkistin rekisteröineeni infodevaaja.fi-domainin 20.6.2017 ja vähän sen jälkeen aloin väkästellä tätä blogia pystyyn WordPress-alustalle. On aika ottaa reflektointi-hetki: mitä ensimmäisestä vuodesta on jäänyt käteen?

Miksi jorisen verkossa?

Koska tykkään kirjoittamisesta. 🙂

Ja koska ärsytti. 🙁

Mutta en olisi uskaltautunut tähän ilman Piilo-osaajat.com-työnhakukampanjasta saamiani ensimmäisiä blogikokemuksia keväältä 2017. Kun yhteisöltä sai palautetta ja vinkkejä ensimmäisten tekstien rakentamiseen, se oli konkreettinen tapa päästä liikkeelle. Enkä ole ainoa: Eva-Maria Hyvärisen tyylikäs blogi Rahavinkki on samoja peruja ja myös Virpi Naukkarinen jakaa ajatuksiaan Pelkotanssi-blogissa. Kannattaa tutustua!

Samoihin aikoihin aloittelin myös Teknisen viestinnän erikoistumiskoulutusta (TVERKO) Tampereen yliopistolla. Koulutus tarjosi hyviä työkaluja osaamiseni päivittämiseen. Teemat kutittelivat asiantuntija-identiteettiäni siinä määrin, että olisi ollut iso menetys jättää niiden pohdiskelu vain Moodleen laitettavien tehtävien varaan. TVERKO:n aiheista voi ammentaa vielä paljon.

Miten?

Vuoden aikana olen tuottanut omaan blogiini 16 artikkelia, mikä tuntuu aika vähäiseltä. Tuolla tahdilla tekstejä on tullut 1 per kuukausi ja rapiat päälle. Joinakin kuukausina sisältöä on tullut enemmän, joinakin ei lainkaan.

Talven aikana huomasin oman kirjoitustyylini rajoittavan sisällön säännöllistä tuottamista. Hioin tekstejä liian pitkään ja ne olivat raskaita lukea. Tähän löytyi ratkaisu huhti-toukokuussa 2018, kun osallistuin #tarinoitatyöstä-kirjoitushaasteeseen. Sen järjesti verkossa tamperelainen digiajan Kirjoituskoulu Kide. Sanna Seväselle ja Mari Valkoselle iso kiitos konkreettisista vinkeistä järkevään kirjoittamiseen!

Keventämisen nimissä perustin infodevaajalle myös Instagram-tilin. Postaan sinne arjessa vastaantulevia hyviä (ja huonoja!) esimerkkejä käytettävyydestä ja erilaisista ohjeista. Ideana on, että sivustolla näkyisi Insta-feedin avulla edes jotain aihepiiriin liittyviä oivalluksia silloinkin, kun pidemmille teksteille ei ole aikaa.

Miten meni?

Luetuin artikkeli:

Artikkeli, josta sain eniten positiivista palautetta:

Ketterimmin tuotettu artikkeli (nomen est omen):

Itselleni muistorikkain artikkeli kun pääsin melkein-Slushiin:

Mitä sitten?

Mikä tahansa juttu, jossa altistaa itsensä julkisille mielipiteille vaatii tietyn verran ”los cojones”. Mutta kun cojonesit on kerran hankkinut, niin miksi lopettaa. Niinpä blogin pito jatkuu, ulkoasu päivittyy ja tavoitteellisuus lisääntyy.

Tarjoan jatkossa jorinoiden lisäksi käyttökelpoisempaakin tietoa. Uuden ”Infodevaaja testaa” -kategorian teksteissä pyrin esittelemään kokemuksiani ja arvioita esim. erilaisista työkaluista ja menetelmistä.

Tyyliä en aio muuttaa (hästäki #henkilöbrändi). Ei tämä niin vakavaa ole.