Sisältötimantit ovat ikuisia

Kolmen vuoden ajan bloggaaminen on ollut tutustumismatka omiin kirjoittajan piirteisiin. Olen huomannut, että säännölliseen sisällöntuotantoon vaaditaan kolme asiaa: aikaa, ideoita ja mahdollisuus. Ideoista ei ole koskaan pulaa – niitä on mac-koneeni muistiinpano-ohjelma pullollaan. Aika ja mahdollisuus kirjoittamiseen puolestaan ovat liikkuvia osia, eivätkä ne ole edes toistensa synonyymeja. Voi olla aikaa, mutta silti puuttuu mahdollisuus rauhoittua tekstin tuottamiseen. Koronakeväänä nuo kaksi viimeksimainittua ovat olleet kortilla.

Silti jokakesäinen ”oho-kappas-infodevaaja-domain-taas-uusittavissa” -vuosipäiväihmetys kannatti tälläkin kertaa tehdä. Kerron nimittäin sen varjolla erään lohdullisen asian jokaiselle asiantuntijabloggaajalle:

Koko ajan ei tarvitse tuupata timantteja putkesta ulos. Riittää, kun tuuppaat niitä edes joskus, mietit mitä sanot ja varmistat löydettävyytesi Google-haussa.

Silloin timanttien taikapölystä riittää apua sillekin ajalle, kun elämä viskoo esteitä kirjoittamisen rattaisiin.

Sain tästä tervetulleen muistutuksen muutama viikko sitten. Eräs Pekka Pasanen otti minuun yhteyttä LinkedInissä ja kiitteli blogitekstieni tarjonneen monta hyödyllistä tiedonmurusta opinnäytetyönsä tekoon. Työn aiheena oli verkko-oppimisympäristön valinta ja kehittäminen (tutkielmaan voi tutustua täältä sähköisenä versiona).

Pekka kertoi törmänneensä blogiini useassa eri työvaiheessa. Ajatuksella valitut avainsanat olivat pompauttaneet Googlesta Infodevaajaa tehokkaasti esille verkko-oppimisen eri teemojen yhteydessä. Erityisesti avuksi olivat olleet nämä kolme jorinaa:

Minulle tärkein oppi tästä saamastani palautteesta oli se, jota kaikki kirjoittamisgurut jaksavat muistuttaa: tarjoa apuasi ja anna vastauksia ongelmiin. Tässä sen hyöty konkretisoitui loistavasti. Joskus myös konepellin alla tehdyillä asioilla on oikeasti merkitystä. Löydettävyyden ja saavutettavuuden eteen tekemäni korjaukset tukivat sisältötimanttien esiin nousemista.

PS. Uskomatonta, mutta Infodevaajan jorinat ovat olleet maailmalla jo kesästä 2017 lähtien. Blogin pito jatkunee onnahdellen tästäkin eteenpäin. Kiinnostavaa kerrottavaa antaa mm. tulevana syksynä starttaava nopea yhteistyökokeilu oppimisanalytiikan saralla, jolloin Tonttutreeni muuttuu Äänitreeniksi. Tästä lisää myöhemmin!

Muita jorinoita samasta aiheesta:

Uudistuksia blogissa

Jouluntienoo tarjosi mahdollisuuden laittaa blogi pariksi päiväksi ylläpito-moodiin. Tuunasin joitakin...

Blogi ja oppiminen käyvät käsi kädessä

Hosting-palveluni kuittasi pari päivää sitten, että infodevaaja.fi-domain on jälleen uusittu...

Infodevaaja 1vee!

Lähestyvä juhannus sai minut muistelemaan vuoden takaisia asioita. Tarkistin rekisteröineeni...

Verkkosivuanalytiikka paljasti urkkijoita – ja sisältömurhan

Tapaninpäivän aamu oli hiljainen. Hiivin keittiöön ja keitin kupillisen teetä,...